Formatie, dj sau solist?
Organizare nunta

Formatie, dj sau solist?

de

Alegerea muzicii adecvate pentru nunta voastra este una din sarcinile dificile ce va revin. Asta deoarece se spune ca muzica face cel putin 50% din reusita evenimentului. Acest lucru este foarte adevarat si verificat in practica. Daca muzica e pe placul invitatilor, cu siguranta ca toata lumea se va simti bine iar ziua nuntii va fi o amintire placuta.
Dar cum alegem cea mai potrivita muzica? Exista atatea oferte incat de multe ori nu mai sti ce sa alegi: sa fie o formatie, un dj, sau poate amandoua? Poate un nume sonor? Care e varianta cea mai buna?
Acestea sunt intrebarile la care voi incerca sa va ajut sa gasiti un raspuns. Nu exista o reteta a succesului in ceea ce priveste aceasta alegere. O formatie care sa asigure si muzica populara si cea usoara, cea "de masa" sau de petrecere poate fi uneori o alegere neinspirata. La fel si un dj, care poate parea solutia ideala din cauza pretului, se poate dovedi incapabil de a intelege cerintele voastre. Un nume sonor? Poate parea surpriza perfecta pentru invitati si garantul bunei dispozitii.
De cele mai multe ori asa e, dar se poate intampla ca "Numele sonor" sa apara pentru o perioada scurta de timp (exemplu un program de maxim 1 ora), sa incaseze un onorariu impresionant si sa plece la alt eveniment.

Imagine cu Dj la un eveniment sau nunta

Asadar, cum alegem? Va revine voua sarcina de a stabili (INAINTE de a cauta prestatorul) care sunt cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca cei care urmeaza sa se ocupe de ambianta muzicala.

  • Stabiliti un buget, in functie de acesta veti sti daca va permiteti o anumita formatie sau nu. Dupa ce stiti exact ce fel de muzica doriti, informativa! Formatii si dj specializati in evenimente exista in numar foarte mare. Daca o cunostinta va recomanda pe cineva anume, nu cedati primului impuls. Chiar daca pretul pare bun, poate calitatea nu e cea cautata.
  • Sfatul meu este de a urmari trupa, dj-ul sau solistul dorit in exercitiul functiunii. Cd-urile demo sunt inregistrate in studio, deci ceea ce suna foarte bine pe cd poate nu suna la fel de bine live. Asadar, vorbiti cu cei doriti si aflati daca au vreun eveniment in zona voastra. Mergeti in seara respectiva si ascultati, observati si cantariti comportamentul, calitatea repertoriului, posibilitatile sau limitele lor. Nici o recomandare nu e mai buna decat cea facuta de simturile voastre. Ascultati, apreciati, observati! O seara reusita se bazeaza pe flerul vostru. Poate exista posibilitatea ca prestatorii alesi  sa aiba anumite obiceiuri, de exemplu canta doar 30 de minute dupa care fac pauza 10 min, sau canta preponderent muzica populara iar voi cautati mai mult muzica usoara, etc.

Fotografie formatie la nunta sau eveniment

  • Toate lucrurile trebuie discutate INAINTE de marele eveniment pentru a evita situatiile neplacute ce pot aparea. Daca nu doriti manele, sau din contra doriti, specificati acest lucru foarte clar. Daca alegeti un dj faceti impreuna o lista cu melodii favorite si o lista cu melodii pe care nu le doriti sub nici o forma (exemplu: Dansul pinguinului, El Meneaito, Pusca si cureaua lata, etc). Daca nu doriti pauze lungi spuneti clar. Daca dimpotriva doriti ca pe timpul servirii felurilor din meniul ales muzica sa aiba un anumit nivel al decibelilor pentru a putea socializa cu cei de la masa, comunicati aceste lucruri prestatorului.

Trupa, dj sau solisti cunoscuti? Raspunsul e la voi. Informativa, discutati cu prestatorii de servicii muzicale, solicitati repertorii, informatii despre durata programelor, despre componenta trupei (in cazul in care optati pentru o formatie), stabiliti clar termenii colaborarii.
Numai asa veti putea sa creati premisele unei colaborari excelente iar ziua cea mare va fi cu adevarat Mare.

Opinii (0)

Adauga opinia ta:

nici nu mai am credit pe mobil :